Jag provade både att filma, plåta och två objektiv med min Nikon D3300 på Tough viking i Slottskogen Lördagen den 23:e april

Jag provade både att filma och ta bilder. Jag är inte helt nöjd med filmandet. Tyckte det var svårt att inte ha sökaren tlllhanda när jag filmade i motljus. När jag filmar med kameran har jag endast en display på baksidan. Under tiden jag filmade hade jag möjlighet att använda automatiskt fokus. Det vill säga jag trycker ned slutarknappen halvvägs och får då lite bättre fokus på det jag riktar kameran mot. Tyckte bara fokusrektangeln var ute och viftade på andra objekt på skärmen vilket gjorde att jag fick fokus långt ifrån centrum på skärmen baktill. Jag lade ut några av filmerna på youtube. Du kan se dem inbäddade på citygbg.se>>>.  Tamron räcker sedan fortfarande  inte riktigt när jag står på några hundra meters avstånd. Ser ut som om jag får investera i något kraftigare här så småningom.  Klickar du på bilderna får du dem i full storlek. Du använder sedan tillbakaknappen i webbläsaren för att komma tillbaka till inlägget. Jag har strippat bilderna något för att fylla min kvot på webhosten alltför fort.
bragebacken-with-tamron

bragebakcen-afstand-tamron

Detta är Bragebacken där deltagarna skulle först förbi en “steelwall” i botten, för att sedan, i mitten på backen, klättra över ett annat hinder och sedan helt upp till toppen för att vända. Med “steelwall” menas, vanligtvis, att du skall ta dig upp i en container och sedan ut igen på andra sidan. Här har jag använt Tamron 75-300 med 1/400 dels sekund, bländare 11 0ch ISO 400. Bilderna har jag strippat något för att inte fylla hela min kvot på webbhotellet.

Nästa hinder var att springa genom eld för att, därefter, hoppa i 6 gradigt vatten.

fire fire-2 fire-3 fire-4 fire-5 fire-6 fire-7

kalltvatten-3 kalltvatten-4 kalltvatten-baksidan-1 kalltvatten-baksidan-2 kalltvatten-baksidan-3 kalltvatten-baksidan-4

Romerska ringar är någonting som kräver rygg, axlar, triceps och grepp.

romanrings1 romanrings2 romanrings3 romanrings4

På alla dessa hinder fick du ett straff typ 30 armhävningar om du inte gjorde hindret enligt föreskrifterna. Jag såg dock flera stycken som “låtsades” göra armhävningar. Tror de flesta var rätt möra efter att ha kört 7 kilometer på denna bana.

jeep-a-frame1 jeep-a-frame2

Jeep a frame, som detta hinder kallades, såg ut att var ett enklare. Mest som att klättra i ställning.

Ett hinder vilket var fördelaktigt för lag var Tyrkish peber mot slutet. I alla fall om du var lite kortare i rocken.

tyrkish-peber1 tyrkish-peber2 tyrkish-peber3 tyrkish-peber4 tyrkish-peber5 tyrkish-peber6 tyrkish-peber7 tyrkish-peber8 tyrkish-peber9 tyrkish-peber10 tyrkish-peber11 tyrkish-peber12 tyrkish-peber13 tyrkish-peber14 tyrkish-peber15 tyrkish-peber16

Ett lag jag tror hade det svettigt var ett gäng med ringbrynjor samt sköld de sprang med under hela loppet.

ringbrynja1 ringbrynja2 ringbrynja3

Här passerar de “over and under”. Det lät och såg ut som riktiga ringbrynjor och med en vikt av 12 kilo extra, som dessa väger, måste vi väl säga detta var en prestation.

splash

Allihop med ringbrynja forcerade även denna vattenrutschbana med sin extra vikt.

Kommentera