Lite bilder med sommarkänsla

Jag fick en uppgift att hitta eller plåta bilder med sommarkänsla och här är ett tappert försök.

grasohast

Jag tycker detta symboliserar sommar för mig. Gräs som kliar och ger hösnuva, massor av insekter som sticks, en häst som luktar illa. Ändå är detta något jag längtar efter varje höst när regnet vräker ner och du fryser bara du tittar ut genom fönstret. Detta är taget på morgonen med en Samsung WB 100 och jag har fokuserat på de närmsta grässtråna för att få den där härliga rymdkänslan i bilden. Bilden är tagen med 1/224 dels sekund, ISO 80, 64 mm brännvidd och bländare f/6. Klicka på bilden för att få den i full storlek.

f8-160del-iso200-55till300

Kan inte även denna bild ge lite sommarkänsla? Visserligen är den tagen i slutet av April men jag tycker ljuset och speglingarna i vattnet ger en sådan där go känsla av ljummen sommarkväll. Denna bild är tagen med en Nikon D5100, bländare f8, 1/160del av en sekund, iso200 och med ett 55till200 objektiv.

Några gamla bilder med lite av samma känsla. Jaja, det är lite fusk då Tjörn runt går på sensommaren.

lillatjornrunt 2012-starten-fevor

Tjörn runt går varje år tidigt på hösten eller under Indian summer och startar med Lilla Tjörn runt vid Stenungsbaden. Det är en go stämning och massor av oroliga föräldrar som försöker ordna logistiken för att få ungarna med båtar till start. Många av ungdomarna är inte så där jättenoga med att vinna utan är med för att träffa kompisar och prova på att segla. Båtarna du ser på bilden är så kallade Fevor och går rätt fort om de får bra vind. Dessa finns både som enmans och tvåmans feva. Som du ser sitter där en fock men många får problem om de vill använda spinnaker. Mycket på grund av att båten är så liten. Denna bilden är faktiskt tagen med en liten Canon Ixus 70 som redan är antik. 1/640 dels sekund, bländare f/8, ISO 80 och 6mm focal length.

lillatjornrunt ensam-feva

Här ser du en tvåmans feva och dessa ungdomar är på väg till start. Denna bild är tagen med samma kamera bländare f/8, 1/250 dels sekund, ISO 80 och 6 mm focal.
jag får hoppas dessa enkla bilder ger lite av sommarkänsla i alla fall. Jag återkommer med bilder från Bananpirens stcc race denna helg.

Bilder från Fiskebäck

Passade på att ta några bilder från hamnen i Fiskebäck.

silvertarnan

Detta är Silvertärnan som lägger till i alla småhamnar på vägen ner mot Vrångö. Den tar längre tid men ger dig många tillfällen att gå av och se lite mer av södra skärgården. Denna bild är tagen med en samsung wb 100, bländare 5.9,  1/430 dels sekund och iso 80.

silvertarnan2

Samma båt med stora Jonsholmen i bakgrunden.

 

 

 

 

Kommentera