Ytterligare några bilder från Botaniskas orkidéefrossa

Jag provade ett antal möjligheter denna gången Bland annat med min Samsung WB100, min lilla canon powershot plus min smartphone Samsung Galaxy Trend.

phragmipedium

Här har du, återigen, phragmipedium, som egentligen är ett släkte av våra orkidéer. de luktar gott och väldigt omtyckta som prydnadsväxter  hemma. Dessa trivs bäst i lite skugga. Denna bild är tagen med Samsung wb100, bländare F/4.6, 1/33 dels sekund och ISO 80.

Jag provade även att ta ett par bilder med min smartphone samsung Galaxy trend plus GT-S7580 och blev förbluffad över hur bra bilder den här faktiskt tar.

phragmipedium

Detta är samma blomma men nu har min smartphone valt bländare F/2.6, 1/120 dels sekund och ISO 100.

cattleya

Här ser du en Cattleya tagen med samma smartphone. Jag vet inte om jag lyckades få samma kontraster på denna men bländaren duger väl. Här har den igen valt bländare F/2.6, 1/151 dels sekund samt ISO 50.

O.k, då provar jag med en liten canon powershot jag köpte billigt innan turen över Danmark förra året.

phragmipedium

Här är samma Phragmipedium men nu har min powershot valt lite längre tid men mindre djup. Bländare 4.7, 1/34 dels sekund och iso 80. Då har jag valt närbild. Jag tycker den kommer hyggligt nära och tar dessa bilderna bra men tycker inte de blev jättebra på långt avstånd med landscape. Jag tycker annars detta är en bra kamera med tanke på att jag bara gav 400 kronor för den på förra årets vårrea.

Kommentera